Vrijdag 8 november heeft de eerste Sportspeeltuin in Amerongen plaatsgevonden bij de Amerongse Tennisvereniging. Een tiental kinderen tussen de 3 en 5 jaar kregen in de herfstzon ruim baan op een echte tennisbaan.

Om warm te worden werd gestart met een spring, hinkel en tik- warming up. Daarna stond het gooien en vangen centraal met allerlei soorten ballen. Halverwege was er tijd om water te drinken uit de tap en een stuk appel. Vervolgens werd er gelopen over blokken, door hoepels, de ladder en een slalom om de knotsen.
En toen was het moment daar. Alle kids kregen een tennisracket om het loop-parcours te herhalen met een bal op het racket, wat natuurlijk best lastig was. Natuurlijk mochten ze afsluitend kijken wat ze nog meer met de bal en racket konden doen. Dus eindigde het uur in een mengeling van slaan, schieten, nog eens door de hoepels lopen en ballen zoeken over het hek. Uiteindelijk werd iedereen met moeite van de baan gehaald. Een heerlijke middag voor zowel de kinderen als de ouders. Volgende week zijn we weer te gast bij ATV en we hopen dat dit de start zal zijn van een reeks van zowel binnen als buiten Sportspeeltuinen in Amerongen.

Ook een keer meedoen? Neem dan contact op met simonetta@heuvelrugsportiefengezond.nl