Jeugd

Fit@School

Heuvelrug Sportief en Gezond streeft samen met de (basis)scholen naar een gezonde en actieve leefstijl in de Utrechtse Heuvelrug. Fit@School is een leefstijlproject met diverse thema’s. Dit kan zijn op het gebied van bewegen zoals het speelpleincoach traject of het geven van praktische leefstijllessen.

Speelpleincoach

Met de interventie speelpleincoach leren de beweegcoaches leerlingen en docenten/begeleiders welke diverse spellen mogelijk zijn op het speelplein. Tegelijkertijd leert de beweegcoach de leerlingen hoe ze jongere leerlingen kunnen enthousiasmeren en begeleiden bij het spelen. Hierbij is het belangrijk dat kinderen vooral plezier hebben in het bewegen en een actieve pauze beleven. Aan het eind van het traject krijgen de leerlingen een certificaat. Deze interventie kan worden gegeven aan de leerlingen van groep 7 of 8. Het betreft een reeks van 5 lessen van 60 minuten. Hierbij is de eerste les een theorieles en de andere vier lessen een praktijkles op het schoolplein. Tijdens deze praktijklessen zou het erg mooi zijn als de groep hun voorbereide les kan geven aan kinderen van een lagere groep, bijv. groep 3 of 4.

Leefstijllessen

Voor de ontwikkeling van kinderen is het namelijk belangrijk om een gezonde leefstijl te hebben. Hiervoor zijn er interactieve leefstijl lessen in de thema’s voeding, water en bewegen ontwikkeld. Doel van de praktische lessen is bewustwording creëren over deze thema’s. Als kinderen namelijk weten wat er hoort bij een gezonde leefstijl, is de kans groter dat ze later gezonde volwassenen worden. Per thema zijn er drie verschillende lessen, welke gegeven kunnen worden aan de groepen 3 tot en met 8.

Meer informatie? Neem dan contact op met Chantal