Gezonde Sportomgeving

De sportkantine is een centrale plek op elke sportvereniging. Jongeren en volwassenen komen voor, tijdens én na de training of wedstrijd samen om wat te drinken of te eten.

Het bieden van ook een gezonde keuze naast het bestaande assortiment is een belangrijke stap, omdat mensen dan makkelijker een gezondere keuze maken. Dit hoeft niet ingewikkeld te zijn en draagt bij aan een maatschappelijk belangrijke ontwikkeling, waar je als vereniging een essentiële rol in kan spelen.

Team:Fit is een initiatief van Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) om sportverenigingen op weg te helpen naar een gezonder aanbod in de kantine. Dit initiatief wordt gefinancierd vanuit het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Wil jij als vereniging gaan voor een gezonder aanbod in je sportkantine? Dat hoef je niet alleen te doen! De coaches van Team:Fit staan voor je klaar en helpen je graag op weg naar jouw doel. Na aanmelding van jullie vereniging bij Team:Fit komt er kosteloos een coach langs om samen met jou naar het huidige assortiment in de kantine te kijken. Ook bespreken we wat mogelijk bij jullie vereniging aanslaat, hoe je dit aan kunt pakken en wat de exacte vervolgstappen zouden kunnen zijn. Ook tijdens het gehele vervolgtraject blijft de Team:Fit coach betrokken.

Momenteel hebben we deze Gezondere Sportkantines op de Heuvelrug:

  • Bronzen cetrtificaat bij Amerongse Tennisvereniging
  • Zilveren certificaat bij Tennisvereniging Manger Cats
  • Zilveren certificaat bij Hockeyvereniging De Haaskamp
  • Gouden certificaat bij Omnisportvereniging Amerongen (DVSA, VVH en Hemur Enge)

Vanuit het team van de Utrechtse Heuvelrug Sportief en Gezond is Simonetta van den Berg werkzaam voor de Gezondere Sportkantine. Voor meer informatie kunt u contact met haar opnemen via simonetta@heuvelrugsportiefengezond.nl of telefonisch op 0630431145.

Meer informatie?

Neem gerust contact op voor meer informatie. We informeren u graag over de mogelijkheden.

Contact opnemen