Afgelopen vrijdag 20 september 2019 hebben we in samenwerking met de buitensportverenigingen op sportcomplex De Burgwal in Amerongen en drie basisscholen uit Amerongen en Overberg een open sportdag georganiseerd voor 162 basisschoolkinderen in de leeftijd van 5 tm 7 jaar.

Zij werden op deze zonnige ochtend ontvangen bij DVSA voetbal, De Haaskamp hockey, Hemur Enge Korfbal en ATV tennis. In groepen van 40 kinderen, begeleid door de eigen leerkracht, konden de kinderen per vereniging een half uur kennis maken door deelname aan een training die was verzorgd en gegeven door enthousiaste vrijwilligers van de sportverenigingen.
Op deze wijze willen we de interesse bij kinderen en ouders tijdig wekken om te gaan sporten en blijven stimuleren door deze activiteit jaarlijks te herhalen.

De Open Sportdag is een mooi voorbeeld van een gezamenlijke inspanning van lokale partijen om de jongste jeugd een sportieve en gezonde basis te geven. Naast de sportverenigingen en basisscholen was er een bijdrage van de Sport BSO SKDD uit Amerongen die de warming up verzorgde en kregen de kinderen in de pauze stukken watermeloen gesponsord door de lokale Jumbo.

De ochtend stond ook in het teken van gezond eten en drinken tijdens het sporten. De kinderen werden ontvangen door de kleurrijke Tommy Tomaat van het JOGG (jongeren op gezond gewicht) die vrolijk meedeed met de warming up. Naast de watermeloen in de pauze kregen de kinderen een eigen drinkbeker van het JOGG om water te tappen en de dorst te lessen. Al drie verenigingen op De Burgwal beschikken over een buitenwatertappunt (derde in aantocht) om water drinken rond de velden te stimuleren.

Kortom, dankzij inspanning en enthousiasme van alle betrokkenen hebben we een fantastische ochtend voor de jongste jeugd kunnen realiseren en werden we beloond met prachtig zonnig herfstweer!