Maandag 23 september 2019 hebben we een schooltennisochtend georganiseerd voor de groepen 5 en 6 van Basisschool de Regenboog uit Amerongen. Gastheer was de Amerongse Tennisvereniging. De tennisles stond onder leiding van de trainers Serge Eude en Emile Gilbers van tennisschool De Jager, geassisteerd door ATV-jeugdlid Kane Saddington en buurtsportcoach Simonetta van den Berg.

De warming-up begon al met een heerlijke wandeling van school naar de tennisbaan onder leiding van leerkrachten en ouders. De, voor bijna iedereen, eerste kennismaking op de tennisbaan bestond uit vier oefeningen waarbij de kinderen konden ervaren hoe het is om met een racket en de bal te schuiven, te mikken, te slaan en te richten. De oefeningen bestonden onder andere uit het opvangen van ballen met twee rackets als een tosti, met je racket een doel verdedigen en proberen de gaten in een doek zien te raken.

Met veel plezier deden alle kinderen enthousiast mee en met z’n allen was het een gezellige en leerzame ochtend op de tennisbaan van ATV. Wel vroegen de kinderen zich af of het gravel onder hun schoenen er ooit nog wel af zou komen!

Terug naar nieuwoverzicht