LEERSUM De uitnodiging om als senioren in beweging te komen en samen te dansen is een initiatief van Sportimpuls en Zenner DSF. Senioren van nu willen zo lang mogelijk zelfstandig blijven en een gezond en sociaalactief leven leiden. In Leersum kunt u op 2 november en 7 december komen dansen en in Maarn op 20 en 29 november. Aan het eind van dit bericht is verdere informatie te vinden.

Werken aan een gezonde en actieve leefstijl is dan ook van wezenlijk belang. Dansen en bewegen heeft allerlei voordelen; het verbetert de kwaliteit van leven, het dagelijks functioneren en het is een belangrijke schakel in een gezonde samenleving.

POSITIEF VOOR HET BREIN Dansen is niet alleen een leuke sociale bezigheid maar heeft ook een positieve invloed op het brein. De combinatie van beweging, emotie, motoriek, muziek, choreografie en sociaal contact heeft volgens wetenschappelijke onderzoeken een heilzame werking. Het aanleren van nieuwe bewegingen zorgt voor extra mentale activiteit en vertraagt de veroudering van de hersenen.

Samen dansen zowel als paar, in de rol van leiden of volgen, als solo.Uitnodigende werkvormen, afwisselende dansstijlen en swingende lesstof voor optimaal dansplezier. Daarnaast werken we aan balans, houding, lenigheid en uithoudingsvermogen. Dus gezellig en sportief samen zijn, genieten van contact en verbinding.
Informatie of inschrijven; info@zennerdsf.nl

LEERSUM
Locatie Zenner DSF: 10.00 -12.00 uur

woensdag 2 november 2022
woensdag 7 december 2022

MAARN
Locatie de Twee Marken: 10.00 – 12.00 uur

Dinsdag 20 november 2022
Dinsdag 29 december 2022