Volwassenen / Senioren

Bewegen op Recept (BOR)

Het is geen nieuws dat bewegen goed is voor uw gezondheid. Als je met klachten naar de huisarts of fysiotherapeut gaat is de kans ook groot dat hij of zij begint over bewegen. Ook als er medicijnen of een behandeling nodig is, luidt het advies daarnaast vaak om meer te gaan bewegen.

Maar ga dat ook maar eens echt doen! Zeker als je een chronische ziekte hebt of pijnklachten of heel erg moe bent is dat makkelijker gezegd dan gedaan.

Heuvelrug Sportief en Gezond

Daarom is bewegen nu op recept verkrijgbaar. Niet meer een vrijblijvend advies wat je zelf maar moet zien op te volgen. Maar een echt recept. Of eigenlijk een verwijzing. Niet naar een specialist in het ziekenhuis, maar naar een beweegcoach van Heuvelrug Sportief en Gezond. Deze coach gaat met jou kijken wat voor soort bewegen of sport voor jou geschikt is en brengt je in contact met een plaatselijke vereniging of fitness. Je gaat de uitdaging aan om daar 3 maanden te sporten. Je moet namelijk deze kuur echt afmaken om het effect te kunnen ervaren. Daarna wil je nooit meer zonder!

Je betaalt voor deze 3 maanden sporten slechts 2 maanden contributiegeld van de vereniging of fitness waar je gaat sporten. Na deze 3 maanden kan je normaal lid worden en hopen we dat je met veel plezier blijft bewegen.

Buurtsportcoach

Uiteraard blijft de buurtsportcoach en je verwijzer bereikbaar voor vragen of ondersteuning waar je dat nodig hebt.

Onze buurtsportcoach John houdt wekelijks een spreekuur. Deze vindt plaats in Gezondheidscentrum de Bosrand in Driebergen. De exacte data en tijdstippen kunt u vinden op onze kalender. Loop gerust eens binnen of neem contact op met buurtsportcoach John!