Ons team bestaat uit een gemotiveerde groep sportprofessionals met alle talenten en kwaliteiten in huis om alle inwoners en organisaties van de Utrechtse Heuvelrug te ondersteunen.

De buurtsportcoaches van Utrechtse Heuvelrug Sportief en Gezond zijn binnen de gemeente werkzaam om de inwoners te ondersteunen bij een fit en gezond leven. Dit doen we door de verbinding tussen sport, school, sociaal domein en de wijk te leggen. We ondersteunen bijvoorbeeld sportverenigingen, zetten sportactiviteiten in de wijken op en stimuleren gezondheid op scholen.

Heeft u een vraag of wilt u eens met ons in contact komen? Neem dan gerust contact met één van de Buurtsportcoaches.

Benieuwd naar wat wij in het schooljaar 2019/2020 bereikt hebben? Bekijk dan deze pagina.

Het team

Ruben

Sport heeft een fantastische functie in de samenleving. Sporten is gezond, het verbindt en is vooral leuk om te doen of naar te kijken. Als teamleider van het buurtsportcoachteam wil ik ervoor zorgen dat het voor jong en oud mogelijk is om te sporten. Samen met de gemeente, scholen, verenigingen e.d. zetten we ons in om dit te bereiken.

Simonetta

De combinatie van zelf enthousiast sporten/bewegen, de interesse in de ontwikkeling van kinderen via sport, met kinderen plezier maken via sport en de wens alle kinderen te kunnen laten genieten van sport, is mijn drijfveer om te werken voor Utrechtse Heuvelrug Sportief en Gezond. Met mijn organisatorische achtergrond en ervaring als moeder van twee sportieve kinderen, vind ik het geweldig om voor kinderen activiteiten te bedenken/organiseren in samenwerking met o.a. scholen en sportverenigingen, zodat ‘alle’ kinderen de kans krijgen een gezond, energiek en gelukkig bestaan op te bouwen!

John

Voor mijn werk als buurtsportcoach, was ik werkzaam in het onderwijs. De laatste jaren heb ik mij vooral gericht op sport/bewegen wat geresulteerd heeft in een volledige overstap naar de werken in de sport. Gezond bewegen is voor zowel jong als oud van essentieel belang; voor nu en in de toekomst. Ik wil graag mijn steentje daaraan bijdragen. Uiteraard kan ik dat niet alleen. Samen met een team van gedreven buurtsportcoaches maken we ons sterk voor een gezonde en fitte samenleving op de Utrechtse Heuvelrug. Waar ik mij in 1e instantie sterk voor ga maken zijn de projecten: FIT@school, Bewegen Op Recept en een samenwerking met Quarijn.

Ilse

Het zien wat sporten en/of bewegen met een persoon kan doen vind ik erg interessant. Naast dat sporten natuurlijk hartstikke gezond voor je is, vind ik het nog belangrijker dat je er plezier in hebt! Als buurtsportcoach wil ik ervoor zorgen dat iedereen de kans krijgt om te ervaren hoe leuk sporten is. Met als doel dat er zoveel mogelijk inwoners van de gemeente Utrechtse Heuvelrug aan het sporten en/of bewegen zijn. Dat ik daarbij kan helpen geeft mij energie en plezier in mijn werk! Naast mijn werk als buurtsportcoach werk ik bij een BSO als sportmedewerker. Hiermee wil ik ervoor zorgen dat kinderen op jonge leeftijd al ervaren hoe leuk het is om te sporten en/of bewegen!

Gert

Het stimuleren van de sportparticipatie en het hanteren van een gezonde leefstijl zijn niet alleen aspecten die goed bij mijn studie Sportkunde passen, maar ook bij mij als persoon. Ik vind het heel belangrijk dat sporten en bewegen mogelijk is voor iedereen, waarbij ik de meeste affiniteit heb bij jongeren. Ik draag graag mijn steentje bij aan een gezondere toekomst voor elke inwoner binnen de Utrechtse Heuvelrug, waarbij ik me vooral zal focussen op het stimuleren van het beweegaanbod en een gezonde leefstijl bij scholen en verenigingen. Ik wil als buurtsportcoach de verbindingen leggen binnen de driehoek van de gemeente, de sportverenigingen en het onderwijs.

Wilco

De onderwijskant van sport vindt ik reuze interessant. Waarom is sporten belangrijk? Wat doet sport met mensen? En hoe krijg je zoveel mogelijk mensen in beweging? Dat zijn vragen waar ik graag mee bezig ben. Met als uiteindelijk doel dat elke inwoner van Utrechtse Heuvelrug zelf een gezonde keuze kan maken. Werken met kinderen en senioren vind ik erg leuk en ik hou me dan ook vooral bezig met onderwijs, KDV/BSO en wandelactiviteiten. Ook ben ik fan van de sportspeeltuin, waar jonge kinderen gestimuleerd worden om te gaan bewegen en hun motorische vaardigheden trainen.

Tom

Ik zet mij graag in voor alles wat de sportparticipatie ten goede komt. Naast dat ik zelf veel sport, vind ik het belangrijk dat iedereen die mogelijkheid krijgt. Niet alleen omdat sporten gezond is, het is vooral hartstikke leuk! Binnen het buurtsportcoachteam verzorg ik de gehele communicatie zoals de website, nieuwsbrief en sociale media. Daarnaast ondersteun ik collega’s op diverse projecten waar nodig.