Onze partners

Somatic De Fysioclub

Een complete en professionele begeleiding van jouw gezondheid, dat is Somatic De Fysioclub. Of je je conditie wilt verbeteren of wilt revalideren na een heupoperatie, we bieden een persoonlijke en complete oplossing. Bij Somatic De Fysioclub werken gespecialiseerde professionals, die samen een multidisciplinair team vormen om jou zo optimaal mogelijk te helpen. Door een goede samenwerking van verschillende disciplines kunnen wij de zorg bieden en afstemmen die jij nodig hebt. Deze kennis zetten we ook in bij projecten die we samen met Heuvelrug Sportief & Gezond (Gemeente Utrechtse heuvelrug) binnen de Gemeente hebben opgepakt. Enkele van deze projecten zijn:

Met dit initiatief worden de deelnemers (mensen die niet aan de beweegnorm voldoen) binnen drie maanden voorbereid op een vijfdaagse wandeltocht, waarbij zo’n twaalf kilometer per dag gelopen zal worden. Het eigenlijke doel: de deelnemers meer laten bewegen en een gezonder leven laten leiden.

Vele studies tonen aan dat jongeren in de leeftijd van 12-18 jaar een fors verhoogd risico lopen op het krijgen van knieblessures, in het bijzonder van de voorste kruisband. Het oplopen van zo’n zware knieblessure heeft enorme fysieke, sociaal-maatschappelijke en financiële gevolgen. Het is bekend dat artrose van de knie na het oplopen van een dergelijke blessure veel eerder optreedt, waardoor sporten, maar ook het dagelijks leven in de toekomst ernstig beperkt kan worden. Somatic De Fysioclub leveren een evidence based test en trainingsprogramma als warming-op ter preventie van knie blessures voor sportende kinderen en tieners. Hierdoor neemt de kans op een ernstige blessure met 50% af. Dit programma is uitermate geschikt om in te passen in de warming up en training bij sportverenigingen en op scholen. De coaches van Heuvelrug Sportief & Gezond ondersteunen ons in het uitrollen van dit programma binnen de verenigen en scholen in onze Gemeente. Ze hebben scholing van onze specialisten gehad in het aanleren van de gestandaardiseerde warming-up aan trainers/sters en sporters/sters.

We zetten onze kennis en ervaring in om samen met collega’s en de coaches van USG om een plek te gaan creëren waar mensen terecht kunnen met een vraag op het gebied van bewegen en gezondheid

Dit doen we op het gebied van EHBSO door middel van het inzetten van onze kennis en het gebruik maken van app’s die we speciaal hebben laten ontwikkelen. Deze app’s zorgen ervoor bv voor dat begeleiders/trainers makkelijk toegang hebben tot kennis op het gebied van blessures en adequater keuze kunnen maken.

Zenner DSF voor een actieve leefstijl

Bewust bezig zijn met een gezonde leefstijl is kiezen voor actie. Dus bewegen! Liefst dagelijks minimaal 30 minuten en daarnaast liefst 2 uur per week sportieve inspanning. Een actieve leefstijl en gezonde voeding blijven de basis voor een gezonde toekomst. Zenner DSF is al ruim 30 jaar gespecialiseerd in professionele programma’s in sport en dans. Zoveel mensen, zoveel wensen is geen enkel probleem. Het veelzijdige programma maakt het mogelijk een persoonlijk advies te geven dat zoveel mogelijk aansluit bij de mogelijkheden en wensen.

Wie denkt dat Stijldansen oubollig is heeft het echt mis!

Zenner DSF is een eigentijds danscentrum waar je leert dansen op de nieuwste hits. Gezellige clubs met mensen van je eigen leeftijd. Sfeervolle omgeving, professioneel licht en geluid. Samen gaan dansen is samen even weg uit de sfeer van alledag. Voor de fun of fanatiek, dansen als vrijetijdsbesteding past in een actieve leefstijl.

Dansen, spelen en bewegen op muziek voor peuters ( 2- 4 jaar)
Een veelbelovende aanpak voor spelenderwijs bewegen met jonge kinderen!

Beweegkriebels is een visie en lesmethode gericht op het uitdagen van 2 tot 4 jarige kinderen om spelenderwijs te bewegen op muziek. Het Nederland Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) heeft Beweegkriebels ontwikkeld. Beweegkriebels vindt het belangrijk om jonge kinderen veel te laten bewegen, spelen en ontdekken. Bewegen is goed voor de ontwikkeling van het kind, voor de gezondheid en later voor het behouden van een actieve leefstijl. Ook ouders en/of begeleiders worden in sommige onderdelen van de les actief betrokken.

Een beweegprogramma voor kinderen van 4 tot 7 jaar.

Kinderen bewegen van nature, het zit in hun hele wezen. Om te kunnen groeien moet je  in beweging zijn. Zowel fysiek, emotioneel als verstandelijk hebben kinderen het nodig om te bewegen. Bewegen op muziek sluit aan bij deze natuurlijke behoefte. Het programma sluit aan bij de belevingswereld en motorische mogelijkheden van de kinderen. De heldere lesopbouw in blokken is de leidraad voor een afwisselende levendige les. Iedere week een nieuw beweegavontuur om de kinderen te stimuleren in hun motorische en sociale ontwikkeling. De lessen worden gegeven door Helma Ambuul die vanuit haar onderwijsachtergrond het programma zelf heeft ontwikkeld.

Kids Klassiek, Hip Hop en Clipdance.

Verantwoord en met plezier bewegen staat centraal. Het lesprogramma is niet alleen leuk maar ook sportief en goed voor de conditie.

Voor boys vanaf 8 jaar!

Helemaal van deze tijd! Een stoer programma voor jongens vanaf 8 jaar met de nieuwste trends in Street- & Breakdance. De lessen worden gegeven door Neil Zenner. De afwisseling in oefenstof en spierverstevigende oefeningen voorkomen onnodige blessures. Vanuit een heldere lesmethode leren de jongens de basistechnieken van het Street_ & Breakdance. Uiteindelijk kunnen ze een echte Battle dansen. Natuurlijk is er ook voldoende ruimte voor eigen inbreng en stijl.

Samenwerken aan een gezonde toekomst….
Al 30 jaar het adres voor sportieve programma’s.

We weten het allemaal een sportafspraak met jezelf, de noodzakelijke uurtjes bewegen, investeren in een gezond lijf, een gezonde geest en een fitte toekomst. We kennen allemaal de voordelen van wekelijks sporten. Maar waar het daadwerkelijk om gaat is de afspraak met jezelf ook blijven nakomen. Het kiezen van een sportief programma wat bij je past is daarom heel belangrijk. Als de inspanning wordt beloond met voldoening, plezier en een goed gevoel is het minder moeilijk om het vol te blijven houden. Persoonlijke aandacht en begeleiding door ervaren instructeurs helpen een ieder zijn of haar doel te verwezenlijken. Het Zenner Team staat garant voor professionele, eigentijdse lesprogramma´s. Betrokkenheid is de basis van hun bedrijfsvisie. Het belang van voortdurend bijsturen, bijscholen en evalueren met het team en de klanten blijft de basis van het succes.

Effectieve programma’s op muziek om de algehele conditie te verbeteren.

Ieder lesprogramma heeft specifieke doelstellingen, er is dus bijna altijd een programma wat aansluit bij de sportieve wensen want met plezier sporten is blijven sporten. Werken aan een gezonde leefstijl is werken aan een gezonde toekomst. Vanuit een visie waarbij persoonlijke betrokkenheid voorop staat helpt het team van Zenner DSF iedereen graag op weg.

B-Fit is een volwaardige sportieve conditietraining op muziek voor vrouwen en mannen! Gebleken is dat de combinatie aerobics en krachttraining zeer effectief is voor alle leeftijden en zeker voor Plussers!!

Active Aging!

Gezondheid en gezond ouder worden is een van de belangrijkste dingen in het leven. Regelmatig bewegen levert veel voordelen op. Samen sporten is gezellig en een prima investering in een actieve leefstijl en een gezond gewicht.

 

Door samenwerking met de partners van Sportimpuls groeit het aanbod aan Beweegactiviteiten op de Utrechtse Heuvelrug en ontstaan er nieuwe programma’s en lessen afgestemd op de beweegbehoefte van de inwoners.

Passie en plezier in werken aan lopen!

Het begint met een rondje in het park. Het lopen gaat je goed af en voor je het weet, loop je je eerste wedstrijd. Je voelt je geweldig. Je wilt vooruit. Sneller lopen, beter lopen. Verder komen, ook al ben je geen prof.

Of.. het lijkt je heerlijk om te kunnen hardlopen, maar je weet niet hoe je dit moet aanpakken.
Hardloopcentrum Aart Stigter is gespecialiseerd in het begeleiden van hardlopers die een stap verder willen komen. Of vele stappen verder. Ongeacht welk type loper je bent. Beginner, wat meer gevorderd, of wedstrijdatleet. Iedereen is welkom!

Van loopgroepen, individuele trainingsadviezen, opleidingen voor hardlooptrainers,testen, sportfysiotherapie tot en met begeleiding van bedrijven en hardloopvakanties op Lanzarote. Je vindt het allemaal bij ons. We zijn een dynamisch bedrijf, gevestigd in Midden-Nederland, dat open staat voor groepen, bedrijven en alle typen individuele lopers. Alle medewerkers en trainers zijn zelf actieve hardlopers. Iedereen doet zijn of haar werk met passie, want “plezier” in lopen staat altijd voorop. De combinatie van onze trainingslocaties, deskundigheid en de gemotiveerdheid van onze trainers en medewerkers zal je zeker aanspreken.

Wilt u de nieuwsbrief ontvangen, laat dit dan even weten: info@hardloopcentrumaartstigter.nl