Al 161 inschrijvingen na één dag Sjors Sportief & Sjors Creatief Utrechtse Heuvelrug

Meld je vooral aan, er is nog plek!

Het sport- en cultuurstimuleringsproject ‘Sjors Sportief & Sjors Creatief’ in de gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft in november weer een vliegende start gemaakt. Sjors blijkt enorm populair onder de basisschooljeugd, want vanaf het startschot op donderdag 12 november om 15.30 uur was het een drukte van jewelste op de website www.sportplezierbeginthier.nl. Binnen een dag waren er al 161 kinderen die zich hadden opgegeven voor hun favoriete activiteit. Wat een succes!

Populair
Heel veel sporten zijn erg in trek. Judo, freerunning, hockey, dansen, basketbal, squash zijn het populairst! Aan de creatieve kant zijn armbanden maken, musical, knutselen, bakken en muziek maken erg in trek.

Kinderen krijgen het advies om de website www.sportplezierbeginthier.nl goed in de gaten te houden, want verenigingen bieden in verband met doorslaand succes nieuwe cursussen aan.

Activiteiten die al vol zitten hebben vaak ook een wachtlijst. Bij voldoende animo mogen de kinderen die op de wachtlijst staan ook gewoon nog gaan ‘proeven’ aan de activiteit van hun eerste keus. Verder zijn er nog voldoende plaatsen voor vele activiteiten. Het hele schooljaar kan er gewoon nog ingeschreven worden.

Via Sjors Sportief kunnen basisschoolkinderen op een laagdrempelige manier kennismaken met een grote verscheidenheid aan sportieve en creatieve activiteiten, zonder meteen lid te hoeven worden. De gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft samen met de verenigingen haar krachten gebundeld en het resultaat is te zien in het overvolle ‘Sjors Sportief/Creatief boekje’, waarin meer dan 47 activiteiten worden aangeboden. Alle kinderen uit groep 1 t/m 8 van de basisscholen uit de gemeente hebben een exemplaar ontvangen. Het boekje is ook op hier te downloaden of door op een van de foto’s aan de rechterkant te klikken. Kinderen mogen zich nog het gehele schooljaar en voor net zoveel activiteiten inschrijven als ze willen.

Meer informatie
Het verbinden van kinderen aan sport en cultuur is een van de speerpunten uit het gemeentelijk sport- en cultuurbeleid. Sjors is een van de instrumenten die de gemeente Utrechtse Heuvelrug inzet om de beleidsdoelen te behalen. Voor meer informatie over dit project kun je terecht bij john@heuvelrugsportiefengezond.nl