Werkdruk verlagen in het PO? Schakel een vakdocent in!

Komend schooljaar kunnen de scholen beschikken over extra werkdrukgelden om de werkdruk te verlagen. Het budget dat hiervoor beschikbaar is kan per school berekend worden. Een mogelijkheid om de werkdruk te verlagen en tegelijk de kwaliteit van het beweegonderwijs te verhogen is het inzetten van een vakdocent.

Budget voor inzet vakdocent

Met dit model wordt, na het invullen van het BRIN-nummer van de school, het budget berekend dat deze school ontvangt voor de aanpak werkdruk vanuit het regeerakkoord 2017-2021. Sportimpuls bv kan vervolgens voor u op zoek gaan naar een vakdocent die op basis van detachering bij u op school de gymlessen kan verzorgen.

Kwaliteit door vakdocent

Al onze vakdocenten werken met een vakwerkplan waarbij ook aandacht wordt besteed aan sociaal emotionele ontwikkeling, de monitoring van motorische ontwikkeling en het inzetten van clinics samen met sportverenigingen.

Rutger

Hallo, ik ben Rutger Blankenstijn, 26 jaar en ik kom uit Woudenberg. Ik ben momenteel, via sportimpuls, leraar lichamelijke opvoeding op basisschool Damiaan Centrum in Zeist en De Uilenburcht in Driebergen. Daarnaast werk ik op vrijdag bij een basisschool en werk ik 5 middagen in de week bij BSO sport in Amersfoort. Ik ben gymleraar geworden om de kinderen het plezier van bewegen mee te geven. Via mijn werk komen ze in contact met vele verschillende sporten. Als gymleraar moet je natuurlijk zelf ook fit blijven. Daarom speel ik elke vrijdag een potje voetbal in de zaal. Ook ben ik groot fan van reizen. Ik ben druk bezig om alle hoofdsteden in Europa te bezoeken. Tips van mooie plekken zijn natuurlijk altijd welkom. TOT ZIENS!

Emma

Een gezonde jeugd is een voorspeller voor gezond gedrag op latere leeftijd. Met mijn lessen bewegingsonderwijs wil ik kinderen inspireren en leren een leven lang met plezier te bewegen. Door de kinderen veel variatie in beweeg-arrangementen en vaardigheden te laten ervaren ben ik ervan overtuigd dat de kwaliteit en het plezier in de sport bij elk kind zal gaan groeien.

Meer informatie?

Neem gerust contact op voor meer informatie. We informeren u graag over de mogelijkheden.

Contact opnemen